понедельник, 20 ноября 2017 г.

Спільний семінар вчителів 1,4 класів та вихователів старших груп закладів освіти

На базі Клювинецького дитячого садка «Дзвіночок» та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Клювинці відбувся спільний проблемний постійно діючий семінар вчителів 1,4 класів та вихователів старших груп закладів освіти Гусятинського району.
  16 листопада 2017 року на базі Клювинецького дитячого садка «Дзвіночок»  (завідуюча Равська Г.І.) та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Клювинці (директор Романів М.Я.) відбувся спільний проблемний постійно діючий семінар вчителів 1,4 класів закладів загальної середньої освіти та вихователів старших груп закладів дошкільної освіти на тему: «Інтеграція освітнього процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів та дошкільнят».

Адміністрації закладів освіти в особі завідуючої  закладу дошкільної освіти  Равської Г.І. та директора школи Романів М.Я.,  представили свої педагогічні колективи та їх досягнення. Голова сільської ради с.Клювинці Музика М.К. інформувала гостей про співпрацю закладу дошкільної та загальної середньої освіти з органами місцевого самоврядування. Вітанням, приуроченим відзначенню 152-річниці з дня народження нашого славетного земляка Дениса Січинського, зустріли учасників семінару вокальний ансамбль «Веснянка» та учні 1-2 класів (Трудоруда Г.М., вчитель 1 класу та музичного мистецтва, Дзідзінська О.Я., вчитель 2 класу, керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів та вихователів ГПД).

Педагоги Хоростківського методичного центру стали учасниками відкритих методичних заходів: інтегрованого заняття з розвитку мовлення у старшій групі на тему «Осінь щедра та багата з подарунками прийшла» (вихователь Гагавчук Г.М.),  інтегрованого уроку з позакласного читання за творами Василя Сухомлинського у 3 класі (літературне читання, українська мова) «Прийшло сонце на гостину» (вчитель Петрик М.М.), виховного заходу у 4 класі «Осіння феєрія» (вчитель Гладій Л.В.). Учасники районного методичного заходу переглянули  творчі роботи учнів школи, представлені на виставці «Талановиті пальчики» (керівник гуртка РЦДЮТ Мульська Л.В.). Цікавими були розповіді про життєвий та творчий шлях видатного композитора, уродженця с.Клювинці, учнів-екскурсоводів з 9 класу у кімнаті-музеї Дениса Січинського.

Методисти з дошкільної та початкової освіти райметодкабінету Грунська Н.С. та Мельничук Р.Б. виступили з питання використання інтеграції навчання в практиці роботи вчителя початкових класів і вихователя старшої дошкільної групи та залучили присутніх до вироблення методичних рекомендацій, провівши інтерактивну вправу «Пам’ятка колезі».








Комментариев нет:

Отправить комментарий